Σελίδες

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση κινδύνων από σεισμούς

Σύμφωνα με το Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων στις περιπτώσεις που θα χρειαστεί, συγκαλείται το Συντονιστικό Όργανο Πολίτικης Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας στις 29 ΜΑΪΟΥ 2012 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 12:00 μ.. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π. Ε. Πρέβεζας.

Σκοπός της σύσκεψης είναι ...
η μελέτη του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με την συνθηματική λέξη "ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ" Διαχείριση Ανθρωπίνων Απωλειών που αφορά την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων και την καλύτερη αντιμετώπιση τους σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας .

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των κ.κ. Δημάρχων (ή των εκπρόσωπων τους) με τους υπευθύνους υπαλλήλους των γραφείων Πολιτικής Προστασίας καθώς και των εκπροσωπών όλων των εμπλεκομένων φορέων, κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να χαραχθεί ενιαία πολιτική και να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός όλων μας για την αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού θέματος.

Οι υπεύθυνοι των γραφείων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων θα πρέπει να προβούν στην σύνταξη Σχεδίου για την υποδοχή και διαβίωση των πληγέντων μετά από σεισμό (χώροι καταυλισμών) με τις κατάλληλες υποδομές ( φωτισμό, δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης ).